Ültess Pyracanthát!

Lassan a tél közepe felé járunk…..az ég madarai ilyenkor többnyire éheznek, vagy már nehezen találnak táplálékot maguknak.

Ezért ilyenkor gondoskodjunk róluk – madáretetők és benne megfelelő mennyiségű és a madaraknak való – megfelelő minőségű táplálékok kihelyezésével.

A madarak etetését ugyan nem pótolja teljes mértékben, de a nehéz napokban sokat tehetünk a környezetünkben élő madarak fennmaradásáért és védelméért a kedvező élőhely megteremtésével.

Egy ilyen lehetőség a télen nagy tömegben ehető termést termő növények ültetése a kertekbe!

Tűztövis télen tele terméssel

A pyracanthák – vagy más néven tűztövisek termései nagyon megfelelnek a madarak téli táplálékául.

A tűztövisek 2-3-4 m -es magasságra és szélességben növő bokrok melyek félig örökzöldek. A hideg függvényében télen is megtartanak valamennyi lombot, ezzel jó búvóhelyül szolgálnak és nem utolsó sorban könnyen elérhető, nagy tömegű táplálék forrást is jelenthetnek kis kedvenceinknek. Ilyenkor már a szabad földön a fagy és hó miatt nem találnának elegendő táplálékot! Egy egy bokron lévő, szinte mázsányi termés tömegével mentheti meg a házunk táján élő – és esetleg átvonuló madarak életét is.

Pyracantha Orange Charmer

A pyracanthákat ültethetjük egyesével szoliterként , vagy szépen sorban egymás mellé akár telek határolására is alkalmas sövény jelleggel!

A tűztövisekből álló sövény tetszőlegesen nyírható és szinte áthatolhatatlan falat képez – ezzel védve bennünket a nemkívánatos behatolóktól!

Faiskolánkban 3 fajta változatban kapható!

A Pyracantha Orange Charmer – tűzpiros színű bőven termő fajta! Betegségeknek ellenálló – a varasodás miatti terméslehullás nem jellemző rá!

A Pyracantha Soleil d’or – citromsárga színű termései szintén tartósak és sokáig díszlenek a bokron.

A Pyracantha Mohawe – sötétvörös termésű ellenálló fajta.

A Pyracanthák metszésénél fontos !!! -ne felejtsük el – hogy a kétéves ágakon hozza a virágát és később a termését! Az évente teljesen visszavágott egyedek sajnos csak nagy zöld tömeget fejlesztenek, a terméshozás csak a következő évben lenne az ágakon – ha nem vágnánk azokat vissza!

Kategória: Egyéb kategória | Hozzászólás most!